Lingerie maakt de vrouw

Lingerie maakt de vrouw

 Lingerie, volgens de Dikke van Dale: ‘ondergoed, m.n. vrouwenonderkleding’.

Ondergoed, nachtkleding… dat klinkt niet heel sexy. Als we het tegenwoordig hebben over ‘lingerie’ dan is dat erotisch, spannend en opwindend. Dat was lange tijd wel anders. De string bijvoorbeeld was lange tijd té kinky en werd te veel met seks geassocieerd. Ondergoed moest functioneel en wijd zijn. Pas toen iemand eind 19e eeuw het ondergoed visueel aantrekkelijker maakte en commercieel de markt aanvloog met de reden ‘een string zie je niet onder kleding’, is de verkoop van strakke touwtjes en sexy kanten doorschijnende bh’s pas geaccepteerd. Daarna ging het hard en maakte sexy lingerie een doorbraak in alle gangbare lingeriewinkels.

Netkousen, stay-ups, jarretels, gordels, korsetten, de slip of string, de beha, een negligé of babydoll. Dit zijn de bekendste zaken die we onder lingerie verstaan.

Nu moet ik namens ons vrouwen wel eerlijk bekennen: als je het huis aan het poetsen bent in je joggingbroek en T-shirt, dan heb je daar geen luxe lingerie set onder van een paar duizend euro. Iedere vrouw heeft dus ook gewoon ‘comfy wear’ in de kast liggen. Maar voor andere momenten is het toch fantastisch om sexy jarretels, strings, bh’s en kousen klaar te hebben liggen? Het is sexy, uitdagend en ook gewoon mooi om te zien. Eigenlijk zie je er niet veel van. Het wordt immers onder kleding gedragen. Waarom moet het dan sexy zijn?

Ik zal je een geheimpje vertellen. Mannen vragen zich namelijk dagelijks af, of laten we het gewoon fantaseren noemen; wát zit er onder de kleding van de dame (zit er überhaupt iets onder?) en vervolgens de vraag of het gaat om ‘comfy underwear’ of sexy lingerie?

Mannen vinden vrouwen in lingerie namelijk veel aantrekkelijker dan dat zij een vrouw helemaal naakt zien. De gedachten bij een vrouw met een jurk en dat zij daar sexy kousen onder draagt met jarretels, kan mannen behoorlijk opwinden. Je kunt het zien als een surprise ei voor kinderen. Het speeltje erin is belangrijker dan de chocolade aan de buitenkant.

Hoe verpak je jezelf dan als een ware surprise? Of (als jij dit leest als man) waar koop je een prachtige sexy outfit voor je eigen partner? Waar moet je beginnen met zoeken in de wereld van de lingerie? Er is zoveel te koop.

Ik kan je vertellen dat de wereld van lingerie groot is. Naast de standaard bekende retailers zoals de ‘Private collection’ van de Hunkemöller, Prima Donna, Intimissi en de Passionata van de Livera heb je natuurlijk ook exclusievere merken die te verkrijgen zijn bij speciaalzaken.

Denk hierbij aan Honey Birdette, Bordelle, Aubade, Lise Charmel, Escora, Blue Bella, Prelude Milano, Jolidon, Tisja Damen of Studio Pia. De verschillende merken hebben uiteraard verschillende stijlen. Van prachtige gouden bandjes die weinig verhullen, tot volledige kanten stukken en satijnen stoffen. Hoe kostbaarder het merk, hoe mooier het de vrouwelijke vormen doet laten uitkomen.

Het verschil in de merken zoals ‘Private’ van Hunkemöller en die van de merken zoals Bordelle van de Pleasurements, is het gebruikte materiaal, de pasvorm en de aandacht die aan de vrouw wordt besteed in de winkel. Zij zal zich vrouwelijk, feministisch, sexy en prachtig voelen als er lingerie is die zich vormt naar haar lijf. Bij goedkopere merken is er al gauw sprake van productiemassa en worden standaardmaten gehanteerd. Afgezien van de BH-bandjes of de sluithaakjes aan de achterzijde, zijn deze sets niet aan te passen op het lichaam van de vrouw. Dat zorgt ervoor dat de lingerie vaak te strak of te los zit. Het materiaal is daarbij vaak goedkoper en kan soms snijden in de huid of is na een paar keer dragen of wassen al kapot.

Bij de luxere merken heb je ook de standaardmaten, maar zijn er vaak ook meerdere tussenmaten. Daarnaast is dan ook nog mogelijk om de lingerie te verstellen. Zo passen de sets perfect om het lijf en – niet geheel onbelangrijk – het zit ook nog eens goed en lekker. De lingerie is echt afgestemd op de vrouwelijke vormen en met liefde gemaakt.

Daarnaast heeft het voor vrouwen nog een andere prettige bijkomstigheid waarom zij sexy en luxueuzere lingerie moeten gaan dragen onder de kleding. Vrouwen voelen zich namelijk krachtiger door het dragen van sexy lingerie. Het kan de eigenwaarde vergroten en daardoor het gevoel van vrouwelijkheid, innerlijke kracht en seksuele bevrijding oproepen. Dat werkt dan weer goed ten opzichte van de emotionele toestand. Want als vrouwen zich zelfverzekerder voelen, dan gaan ze anders lopen, praten en zijn hun gebaren krachtiger. Dat heeft dus zijn voordelen in de slaapkamer. Vrouwen voelen zich sexy en krachtig en mannen raken opgewonden van een/hun vrouw.

Een win – win situatie dus!

Wil je daarbij als man ook nog eens een goede beurt maken bij jouw vrouw, vriendin, minnares, high-class escort, of heb je iets te vieren en zoek je een prachtig cadeau? Maak dan een afspraak voor een private shopping beleving en dompel jouw dame onder in een weelde van lingerie en verras haar met de speciale aandacht en het passende advies in een exclusieve lingeriewinkel.

Weet je nog steeds niet waar je moet beginnen en wil je de gouden tip? Neem dan contact op met Amy. Zij zal je zeker verder helpen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact op nemen met Pink Sheets. Wij helpen u graag!